Zoeken
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

Delen/Best practices

Op deze pagina houden wij een overzicht bij van diverse best practices. Heeft u ook een best practice om onder de aandacht te brengen? Laat het ons weten. 


Neurologische patiënten eenvoudig verwijzen naar leefstijlinterventies
Via het landelijk verwijsplatform Beter Verwijs kunnen zorgprofessionals een patiënt makkelijk en snel verwijzen naar geschikte leefstijlinterventies.

In de zorg zien we vaak aandoeningen die direct verband houden met leefstijlfactoren, zoals overgewicht, roken, slaapproblemen of eenzaamheid. Dit geldt ook voor neurologische aandoeningen. Patiënten kunnen dan veel baat hebben bij een leefstijlverandering. Daar hebben ze echter meestal wel begeleiding bij nodig. Maar het kiezen van de juiste interventie vraagt om expertise en kost tijd.

Doorverwijzen via Beter Verwijs
Het platform Beter Verwijs helpt zorgverleners om patiënten snel door te verwijzen naar geschikte leefstijlinterventies in zowel het paramedische als sociale domein. Het gaat dan bijvoorbeeld om programma’s zoals de Gecombineerde Leefstijlinterventie, stoppen met roken en slaapoefentherapie, maar ook om interventies op het gebied van mentale gezondheid, eenzaamheid en financiële problemen.

Patiënt kiest zelf
De zorgprofessional meldt de patiënt aan op het platform. De patiënt kan vervolgens zelf een geschikte interventie kiezen. Beter Verwijs richt zich op leefstijlbegeleidingen die zijn ingekocht door zorgverzekeraars of gemeenten. Hierdoor worden de kosten grotendeels of volledig vergoed.

 

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.